Prima dacie electrica se va lansa curand – iata dotarile si preturile acesteia

Posted by

Dupa cum stiti deja Dacia se pregateste sa aduca pe piata primul automobil full electric, care insa pentru inceput se adreseaza companiilor de inchiriere si mai apoi pentru acei clienti privati care si-o doresc. Conform zvonurilor din piata, primele masini de acest gen, complet electric, vor fi livrate chiar in aceasta luna martie, si mai apoi vor derula si comenzile pentru toate persoanele fizice doritoare.

Intai de toate preturile pentru Dacia Spring Electric au fost anuntate si publicate de presa franceza, ca mai apoi sa ajunga pe un forum de specialitate si ulterior sa fie postate de un dealer, avand la indemana si cateva fise cu produsul. Astfel incat pretul pentru o astfel de masina porneste de la 16.990 de euro pentru ceea ce numim versiunea Confort si totodata sa nu uitam si de subventiile de tip Rabla Plus care se vor adaauga la acest pret de pornire.

Aceasta versiune are un minim de dotari, cu atat mai mult ca trebuie sa aveti in vedere si climatizarea manuala. Iar in ceea ce priveste versiunea Confort Plus va avea un pret de pornire de 18.490 de euro la care putem sa adaugam display multimedia de 7 inch, dar si vopseaua metalizata. De asemenea trebuie sa luati in calcul ca aceste preturi sunt pentru Franta, iar in cazul Romaniei preturile poti fi ceva mai mici.

Cat despre precomenzi putem spune ca lista acestora se va deschide abia din data de 20 martie, iar in ceea ce priveste comenzile, acestea vor fi facute oficial abia in luna iunie, urmand ca in luna septembrie masinile sa fie livrate. De asemenea reprezentantii Dacia au anuntat deja ca pentru varianta retail (pentru acele persoane fizice care si-o doresc), Dacia Spring Electric va avea una maxim doua versiuni, iar pe langa acestea pentru clientii business se mai pot adauga inca doua variante, precum car-sharing si cargo( aceasta avand locuri in fata si un spatiu marit pentru bagaje cu posibilitatea de a indeparta bancheta din spate).

Prin urmare Dacia Spring Electric are o lungime ce atinge 3,73 metri lungime – pentru clasa A(mini). Latimea este de aproximativ 1,62 metri, iar inaltimea circa 1,51 metri. In ceea ce priveste ampatametul masinii acesta este de 2,42 metri, iar volumul portbagajului este de aproximativ 300 litri, cu posibilitatea de a fi extins pana la aproximativ 600 litri, prin rabatarea scaunului. Cu privire la garda la sol putem spune doar ca aceasta este de 150mm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *