Imagini spion cu noua Dacia Sandero surprinsă în teste în Spania

Posted by

Versiunea hachback a Logan-ului, Dacia Sandero a apărut în 2007 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Versiunea Stepway fiind urmată în 2009, cu garda la sol ceva mai ridicată și ornamente de caroserie din plastic specifice crossover-elor. 2012 a fost un an important în industria auto din Romania, Dacia prezentând cea de-a doua generație Sandero, sau mai bine spus un facelift a primului model.

Noul model și totodată cel de-al treilea din seria Sandero va spune adio platformei B0 care a stat la baza întregii game actual, adoptând noua generație Renault Clip, CMF-B. La momentul de față nu se cunosc mai multe detalii, iar din fotografiile publicate de Motor.es pe internet, din cauza camuflajului, nu putem observa prea multe informații despre aspect.

Cu toate acestea, imaginile arată că Sandero III va fi ceva mai lung și mai înalt față de modelul precedent, punând accent în special pe sportivitate și eleganță. Capota din față iese puțin în evidență, fiind de tip „capac”, ansamblul mașinii fiind bazat pe o caroserie asemeni celei de la Megane, alături de farurile cu tehnologie LED . Frânele au rămas cu tamburi pe partea din spate, iar design-ul blocurilor optice spate și al hayon-ului pare inspirat de la Renault Zoe.

Sandero III va avea și un interior complet nou și va beneficia de cele mai noi tehnologii, unele dintre ele fiind opționale, printre care un display opțional cu touchscreen pentru accesul către portalurile digitale de informații și entertainment. Totodată noul model va fi primul hibrid din seria celor de la Dacia, ceea ce anunță noi planuri pentru companie în dezvoltarea spre această direcție. Unele dintre tehnologiile prezente pe noul Renault Clio vor fi disponibile și pe noua Dacia Sandero, însă acesta nu este deloc un lucru rău, aducând o serie de beneficii pentru cumpărători.

Se zvonește că Dacia va avea și modelul Logan, cu aceleași trăsături și s-ar putea să fie lansat simultan în luna septembrie a anului curent, însă n-ar fi exclus să se lase așteptat până în 2021, întrucât piețele modelelor Dacia sunt mai puțin evoluate și au așteptări mai limitate. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *