Aproximativ 5000 de mașini autonome, care nu au șofer, volan și nici parbriz au primit deja aprobare să circule pe stradă

Posted by

Cele aproximativ 5000 de mașini electrice au primit aprobarea să circule pe stradă din partea autoprității americane de transport, NHTSA. Mai exact NHTSA a aprobat startup-ului numit Nuro Inc., companiei de robotică, să scoată pe stradă 5000 de mașini speciale. Această mașină specială complet electrică este un vehicul R2, iar rolul acestuia este acela de a livra diferite mărfuri. Ceea ce pare aprope incredibil este faptul că R2 nu are nevoie nici de șofer, nici de volan și nici de parbriz, având în vedere că nu este dedicată pasagerilor, ci doar de a face diferite transporturi cu mărfuri și nimic mai mult.

Pe de altă parte mașina este operată de la distanță în mod automat prin intermediul unor sisteme de conducere autonome, care au fost instalate la bordul acestora. De asemenea trebuie să știți că este pentru prima dată când aceste vehicule primesc o astfel de aprobare, cu atât mai mult cu cât aceste mașini nu îndeplinesc în totalitate cele 75 de standarde de siguranță. Ba mai mult decât atât au fost exceptate și câteva aspecte tehnice precum oglinzile retrovizoare sau parbrizul.

Cu aceste mașini speciale se pot livra mărfuri către restaurant, magazine, dar și diferite companii, iar avizul pentru astfel de vehicule autonome are o valabilitate de cel puțin doi ani. Au putut primi aprobarea și avizul deoarece aceste mașini nu se vor deplasa cu viteză, și în plus de asta toate acestea vor fi monitorizate de către un dispecerat, iar în cazul în care se întâmplă ceva, aceștia vor lua controlul asupra acestor mașini speciale.

Fiind descrisă ca un „robot electric pentru livrare”, mașina R2 va realiza transporturi pe trasee relative scurte și foarte bine stabilite. Iar legat de cracteristicile acestei mașini putem spune că dispune de dimensiuni foarte reduse, având lățimea aproximativ jumătate dintr-o mașină normală. Ceea ce mai trebuie spus este faptul că în anul 2018, compania Nuro a prezentată o primă versiune a unei mașini autonome denumită R1.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *