Surpriza de la Geneva – Dacia electrică

Posted by

Noutatea din acest an de la Salonul Auto de la Geneva vine din partea celor de la Renault Group. Deși de-a lungul timpului a fost mai mult utilizat ca promovare a unor prototipuri, concepte și versiuni, decât lansarea vehiculelor propriu zise, acest Salon Auto de la Geneva nu încetează niciodată să ne surprindă. În acest an cea mai mare supriză vine de la Dacia, având în vedere că în acest an vor prezenta în premieră mondială noua Dacia Urban City, care este complet electrică.

Francezii de la Renault group aduc cu ei și un slogan nou în ceea ce privește noua Dacia, mai exact „Dacia devine electrică! O avanpremieră a celui mai accesibil automobil 100% electric de pe piață din lume”, conform celor scrise de către cei de la Profit Insider. Tot aici, la Salonul Auto de la Geneva vor fi prezentate și motoarele TCe 100 ECO-G, dar și motoare de gaz, care într-un final vor ajunge și vor echipă gama constructorului de la Mioveni. Ceea ce trebuie să știm este faptul că noua dacia electrică va fi în prezent doar un concept care va sta la baza viitoarei serii a modelului Dacia. Iar o dată de lansare a acesteia ar putea fi anunțată abia la finele anului viitor, 2021.

Deși nu era programată atât de devreme realizarea unei dacii electrice, acest lucru s-a întâmplat și din cauza presiunilor cu tentă politică având în vedere emisia de noxe pe care le pot produce în prezent autovehiculele. De altfel Renault nu își propune să vândă foarte ieftin aceste noi vehicule în Europa, din binecunoscutele motive de marketing și nu numai. Și bineînțeles dacă o astfel de mașiă se va putea vinde la un preț de 15.000 de euro tot va putea scoate din impas Renault – Nissan – Mitsubishi, cu privire la limitele CAFE de emisii.

Ba mai mult decât atât tot la Geneva, Renault va mai prezenta și un concept electric, MORPHOZ, care de fapt și de drept este o continuare a seriei începute la saloanele auto. Tot la acest Salon Auto vor fi lansate Twingo ZE, dar și Megane Estate E – Tech.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *