O noua marca de automobile duce Rusia in topul industriei auto

Posted by

Noua marca de automobile Aurus readuce Rusia in topul industriei auto. De altfel, aceasta marca si-a deschis primul showroom in Moscova, chiar in centrul orasului si este considerata a fi o marca de automobil de lux. Trebuie specificat faptul ca noua marca, Aurus, a avut parte si de sustinerea lui Vladimir Putin.

Totodata Adil Sirinov, directorul marcii a anuntat ca un Aurus Senat poate fi comandat la pretul de 18 milioane de ruble, adica aproximativ 250.000 de euro, ceea ce inseamna ca este putin mai ieftin decat un Bentley Mulsare sau un Rolls Royce Phantom, cu care se spune ca seamana foarte mult acest nou model rusesc. Se spune ca acest automobil a fost creat si construit de catre NAMI, institutul de cercetari stintifice din industria auto a Rusiei.

Ba mai mult decat atat, aceasta institutie exista cu mult mai inainte de finalul primului razboi mondial, si s-a ocupat in mod special de dezvoltarea vehiculelor si a motoarelor pentru statul rus. Investitia pentru aceasta noua marca de lux, Aurus Senat, se ridica la aproximativ 180 de milioane de euro (12,4 miliarde ruble), si de altfel a fost demarata in anul 2013. Prin urmare, automobilul a fost prezentat in premiera anul trecut la salonul auto din Moscova.

Se presupune că aparitia acestei marci de lux a fost mai mult o dorinta a Rusiei de a renunta la masinile germane pentru transportul presedintelui. De asemenea, presedintele Rusiei a folosit deja primul exemplar la ultima ceremonie de investire a sa. Si desi la inceput masina a fost anuntata cu un motor german, care apartine grupului VW, ulterior s-a renuntat la aceasta idee, iar motorul cu care a fost lansat Senat a fost unul din productia proprie, un V8 de 4,4 litri.

De altfel la ceremonia de deschidere a primului showroom s-a anuntat ca un spatiu identic va fi construit in China, iar acest lucru a fost anuntat de catre ministrul pentru Industrie si Comert al Rusiei, conform Profit.ro:

„Piata Chinei se dezvolta intens si creste numarul cumparatorilor de branduri de lux. Speram ca, in 2020 – 2021, un showroom similar va aparea in China”.

De asemenea acesta a mai spus ca automobilele Aurus se vor putea vinde si in Europa, dar si in tarile arabe. Iar urmatoarele modele care au fost deja planificate fac referire la un SUV, o limuzina cu dimensiuni ceva mai mici si un minivan, avand versiuni electrice si hibrid ale actualului model. Prin urmare productia de serie va incepe in anul 2020, cand vor fi livrate de asemenea si primele exemplare oficialitatilor statului rus. Totodata sunt asteptate comenzi pentru acest automobil de lux si din zona privata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *