Către o era digitală: guvernul aprobă înmatriculările și radierea mașinilor online!

Posted by

Bucurați-vă, iubitori ai volanului! Guvernul a dat undă verde unei ordonanțe care va revoluționa modul în care ne înmatriculăm și radiem mașinile – totul se va putea face online! Acest proiect de debirocratizare a înmatriculărilor a primit aprobarea Guvernului, o mișcare care vine în urma constatării că, doar anul trecut, s-au înregistrat peste 1,6 milioane de astfel de operațiuni.

Potrivit datelor oficiale, peste 1,5 milioane de români au fost nevoiți să treacă pe la ghișee pentru a-și înmatricula mașinile, pentru a le radia sau pentru a face transferul de proprietate. Dar aceasta este o poveste a trecutului! Grație acestei decizii, Direcția Generală de Permise de Conducere și Înmatriculări, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, va crea o aplicație prin care cetățenii care doresc să facă astfel de operațiuni de înmatriculare, de transcriere a dreptului de proprietate sau de radiere nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare.

Această aplicație va fi gestionată de Direcția de permise și înmatriculări. Cetățenii vor introduce doar un set minim de date necesare pentru a identifica mașina și, după caz, să adauge eventual înscrisuri în formă electronică pentru a putea face operațiunile de înmatriculare, transcriere sau transmitere a dreptului de proprietate.

„Este încă un pas către normalitate, care se adaugă la posibilitatea de a obține online certificatul de cazier judiciar, accesarea online a istoricului sancțiunilor auto, programarea, prin intermediul platformei MAI, pentru a obține un pașaport sau obținerea de avize pentru construcții și amenajarea teritoriului în format online”, a susținut Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Așadar, dragi conducători auto, sărbătoriți! Aceasta este o veste care ne aduce mai aproape de viitorul digital pe care îl așteptăm cu toții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *