Bentley EXP 100 GT: prototipul britanic cu patru motoare electrice

Posted by

Aflată doar la stadiul de concept, Bentley EXP 100 GT reprezintă cea mai nouă mașină din gama Bentley, aniversând 100 de ani de la deschiderea companiei britanice. Noua mașină prezintă pe scurt GT-ul perfect al anului 2035, având tehnologii adaptate la viitor și design futuristic.

Bentley EXP 100 GT are o lungime de 5.8 metri, jumătate din spațiu fiind ocupat de ușile cu deschidere verticală. Grila frontală este iluminată, jantele au aspect aerodinamic, în partea din spate se află un display de tip OLED care se intersectează cu stopurile. În interior mașina vine cu trei configurații diferite la nivelul scaunelor, oferind posibilitatea de a alege între 2, trei sau patru scaune pentru pasageri. Cei aflați la interior se vor putea bucura de un plafon panoramic imens, având zone cu fibră optică dar și un asistent personal pe bază de AI.

Pe partea tehnică mașina ascunde patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, împreună reușind să aducă un cuplu de 1.500 Nm. La momentul de față nu se știe cu exactitate puterea totală de propulsie a mașinii, însă compania din Crewe anunță 2.5 secunde pentru 0 – 100 km/h. Potrivit informațiilor, mașina ar trebui să parcurgă 700 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, ceea ce este uimitor pentru o mașină cu o putere atât de ridicată. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *